Facebook vahvistaa, että se seuraa käyttäjien puheluita ja kirjeenvaihtoa

Viime viikolla ohjelmoija havaitsi, että Facebook seurasi puheluita hänen Android älypuhelimellaan, mikä lisäsi polttoainetta tuleen vasta yrityksen äskettäisen yksityisyyden loukkauskandaalin jälkeen. Nyt verkostoitumisjätti on antanut virallisen lausunnon siitä, mitä todella tapahtuu. Lyhyesti sanottuna: kyllä, Facebook seuraa, kenelle soitat ja lähetät tekstiviestin (samoin kuin kuinka usein), mutta annoit sen itse. Ja kyllä, voit poistaa sinusta kerätyt tiedot sosiaalisesta verkostosta.

androidpit-facebook-messenger-sankari-16

Sunnuntaina 25. maaliskuuta virallisessa blogissa Facebook ilmestyi seuraava merkintä:

Puhelu- ja viestihistorian tallentaminen on osa Messengerin ja Facebook Lite on Android -toiminnon valinnaista ominaisuutta. Se auttaa sinua löytämään ja pitämään yhteyttä ihmisiin, jotka ovat sinulle tärkeitä, ja tekee Facebook käytöstä mahdollisimman kätevää. Tällöin käyttäjä hyväksyy ehdot ennen tämän ominaisuuden käyttöä.

Facebook väittää, että tätä ominaisuutta käytetään yhteystietojen tuomiseen Messengeriin ja Messenger Lite -ohjelmaan, jolloin käyttäjien on helppo löytää ystäviä puhelinkontakteistaan ​​sosiaalisessa mediassa. Kun Cambridge Analytica on julkaissut raporttinsa tapahtumista, käyttäjät oppivat, että työkalua käytettiin myös seuraamaan, kenelle he soittivat ja milloin.

Facebook vahvistaa, että se seuraa käyttäjien puheluita ja kirjeenvaihtoa

Puheluiden ja tekstiviestien seuranta näyttää ulottuvan vain käyttäjille Android. Tämän avulla käyttäjät iOS voivat myös synkronoida yhteystietonsa viestialustan kanssa.

Samalla käyttäjät eivät ole samaa mieltä siitä, että he antoivat tietoisesti Facebook suostumuksen tämän toiminnon käyttöönottoon. Huomaa, että ennen toiminnon Facebook käyttöönottoa se varoittaa käyttäjiä: 'Yhteystietosi synkronoidaan jatkuvasti palvelimiemme kanssa'.

Myös hyviä uutisia on. Joten Facebook ilmoittaa, että puheluiden tai tekstiviestien sisältöä ei ole tallennettu mihinkään. Tätä ja muita tietoja ei myöskään välitetä kolmansille osapuolille. Lisäksi käyttäjät voivat poistaa jo olemassa olevia tietoja Facebook.

Voit tehdä tämän sovelluksessa Facebook Messenger, napsauttamalla Koti-kuvaketta ja koskettamalla profiilikuvaa. “Ihmiset” -välilehdessä voit poistaa “Synkronoi yhteystiedot” -toiminnon käytöstä. Facebook lupaa, että jos poistat tämän vaihtoehdon käytöstä, kaikki aiemmin synkronoidut tiedot poistetaan kokonaan.

Tällä sivulla käyttäjät voivat nähdä luettelon käyttäjistä, jotka on lisätty Messengeriin synkronoinnin seurauksena. Samalla sivulla voit poistaa kaikki tällaiset yhteystiedot. Voit ladata kaikki tietosi palvelimille Facebook lataamalla kaikki tietosi täältä.

Rate article
Sivusto älypuhelimista, ohjeet, vinkit, luokitukset.
Add a comment